یا عسل طبیعی شکرک می_زند؟

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

یکی از سوالاتی که امروزه ممکن است فکر شما را نیز مشغول کرده باشد این است که آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

ما در این مقاله قصد داریم تا موضوع را مورد برسی قرار دهیم تا شما مصرف کننده های گرامی از طبیعی بودن عسل خود مطمئن شوید.

کدام عسل شکرک می‌زند؟

گروهی از افراد معتقد هستند که عسل طبیعی به دلیل داشتن ترکیبات خاص و طبیعی شکرک می‌زند، اما گروهی بر این باورند که شکرک زدن عسل نشانه از بی کیفیت بودن و تقلبی بودن عسل را دارد و برای این حرف خود استدلال‌هایی از جمله استفاده از شکر و آب برای تغذیه عسل و…. دارند. ما در ادامه به تمام این سوالات پاسخ می‌دهیم تا شما در هنگام مواجه شدن با شکرک زدن عسل پاسخ درستی داشته باشید

 

مواد تشکیل دهنده شکر

زنبور عسل در فرایند تولید عسل از آنزیم‌هایی مانند دیاستاز استفاده می‌کند که این آنزیم یکی از دلایل عسلی شکرک زدن عسل است. با توجه به این موضوع عسلی که و شکرک نزند به احتمال ۸۰ درصد غیر اصل بوده و توسط زنبور جمع‌آوری نشده. با این حال بعضی از گیاهان این خاصیت را دارند که دیرتر از بقیه عسل‌ها شکرک بزنند در نتیجه دیر شکرک زدن دلیلی بر غیرطبیعی بودن عسل نمی‌شود.

اما اگر عسل در طولانی مدت نیز شکرک نزند با قاطعیت می‌توان گفت که این عسل تقلبی بوده و توسط زنبور فراوری نشده است.

 

در ترکیبات عسل موارد زیر یافت می‌شود:

۸۰-۸۵ درصد قند

۱۵-۱۷ درصد آب

۱-۲ درصد سایر آنزیم‌ها

اصلی‌ترین قند های تشکیل دهنده عسل به شرح زیر هستند:

  • فروکتوز
  • گلوکز
  • ساکاروز

در این بین حدود ۷۵ درصد از عسل را فروکتوز و گلوکز تشکیل می‌دهند و معمولا کمتر از ۵ درصد را ساکاروز تشکیل می‌دهد.

یک از خواص گلوکز کریستالیزه شدن عسل و خارج شدن از حالت معمولی آن است. پس یکی دیگر از عوامل شکرک زدن عسل وجود گلوکز در عسل است.

 

شکرک زدن عسل نشانه چیست؟

همه ما در دوران دبیرستان درس شیمی را به یاد داریم، عسل به عنوان محلول فوق اشباع در کتاب های درسی معرفی شده این یعنی  ماده حل شونده در عسل یافت می‌شود. ماده حل شونده در شرایط خاصی از حالت محلول بودن خارج می‌شود درنتیجه شکرک زدن عسل مهر تایید بر این موضوع است، زیرا عسل محلولی از قند در میزان کمی آب است.

 

علت شکرک زدن عسل طبیعی چیست؟

دلایل زیادی برای شکرک زدن عسل وجود دارد که اصلی‌ترین آن‌ها عوامل محیطی و تغییرات فیزیکی عسل است.

اگر عسل شکرک زده را خورده باشید بلور های کریستالیزه شده را در دهان خود حس نمی‌کنید و این دلیلی برای عدم وجود شکر خالص در عسل است. در ادامه برخی از مواردی که باعث شکرک زدن عسل می‌شود را برسی می‌کنیم.

 

دما

یکی از فاکتور های مهم در شکرک زدن عسل تغیرات دمای محیط است. دمای کندو حدود ۳۵ درجه است، اگر عسل در دمایی پایین تر از ۱۴ درجه قرار بگیرد فرایند شکرک زدن آن سرعت بیشتری می‌گیرد. به همین دلیل بر روی ظرف عسل عبارت “در یخچال نگهداری نشود” را مشاهده می‌کنید.

رطوبت

دومین عاملی که در شکرک زدن عسل دخالت دارد،رطوبت محیط است. اگر رطوبت عسل گرفته نشود و یا در محیطی مرطوب قرار بگیرد با عسل شکرک زده مواجه می‌شوید. رابطه مستقیمی بین آب و گلوکز وجود دارد به همین دلیل با افزایش رطوبت عسل، گلوکز نیز افزایش می‌یابد و در نهایت به شکرک زدن عسل منجر می‌شود.

موارد معلق در عسل خام

یکی از مواردی که در عسل خام به وفور دیده می‌شود، مواد خارجی معلق در آن است. موم، گرده گل، اجساد زنبور های مرده و … از مواردی است که در صورت حرارت ندادن عسل باعث تسریع روند شکرک زدن می‌شود و باعث می‌شود در مدت زمان کمی با عسل شکرک زده مواجه بشیم.

 

در بغضی موارد دیده می‌شود که فروشندگان در فرایندی به نام رس کشی، شکرک عسل را از بین می‌برند.

با این کار تمامی خواص عسل از بین می‌رود و به اصطلاح عسل می‌میرد.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم که علت های شکرک زدن عسل را بیان کنیم و شمارا با انواع شکرک زدن آشنا کنیم. در خرید عسل طبیعی این موارد را در نظر داشته باشید تا با خرید عسل های طبیعی و اصل، از خواص عسل استفاده کنید.

پس شکرک زدن در عسل طبیعی یک امر طبیعی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *