یکی از مهمترین خواص عسل طبیعی آنتی اکسیدان های موجود در آن است. اما اکثر افراد نمیدانند که خواص آنتی اکسیدان های موجود در عسل چیستند و آیا این آنتی اکسیدان ها مضراتی هم دارند یا خیر.
در ادامه با گالری عسل بهار همراه باشید تا حقایقی را برای شما درباره آنتی اکسیدان های عسل طبیعی فاش کنیم که تا به امروز هیچ چیز درمورد آنها نشنیدهاید.
فهرست مطالب
آنتیاکسیدان چیست؟
آنتیاکسیدانها مواد مغذی و مفیدی هستند که از بدن در برابر واکنشهای سلولی که رادیکالهای آزاد ایجاد میکنند و معروف به استرس اکسیداتیو هستند محافظت میکنند.
رادیکالهای آزاد میتوانند به بدن آسیب برسانند که در این صورت آنتی اکسیدان های موجود در عسل با ارتقای سلامت عمومی بدن سلامتی را برای افراد حفظ میکنند.
همچنین این آنتیاکسیدان هم میتواند بهصورت استفاده مواد غذایی و هم مکملها باشد.
رادیکالهای آزاد سبب بروز چه مشکلات در بدن میشوند؟
رایدیکالهای آزاد مشکلاتی برای سلامتی بدن به وجود میآورند که به برخی از آنها در زیر اشاره کرده و شما را با آنها آشنا میکنیم.
- پیری زودرس
- آسیب به پوست
- آسیب به بافتهای بدن
- فعالشدن سلولها و ژنهای معیوب در بدن
انواع آنتیاکسیدانها
بطور کلی آنتی اکسیدان ها به دو دسته تقسیم میشوند: محلول در آب و محلول در چربی
علاوه بر آنتی اکسیدان های موجود در عسل، آنتیاکسیدان میتواند در انواع میوهها و سبزیجات باشد که به بدن ما کمک میکنند.
در زیر به نمونههای غذایی آنتی اکسیدانها اشاره میکنیم.
- ویتامین A: انواع محصولات لبنی، تخممرغ، جگر
- ویتامین E: سبزیجاتی که برگ دارند، انواع دانهها و آجیل، روغنهای گیاهی، اسفناج
- ویتامین C: پرتغال، توتفرنگی، فلفل دلمه
- سلنیوم: ذرت، گندم، برنج، پنیر، انواع حبوبات مانند: لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، عدس
- لیکوپن: گوجهفرنگی، هندوانه، انار
مکملهای آنتیاکسیدان
در مصرف مکملها باید دقت داشته باشیم. سعی کنید بدون دستور پزشک مکمل مصرف نشود و یا دوز آن را تغییر ندهید. مهمتر از آن مصرف این مکملها برای کودکان باید با دستور پزشک باشد. با مصرف درست مکملها میتوانیم به حفظ سلامت بدن خود کمک کنیم.
مانند: کپسول یا قرص ویتامین C،کپسول ویتامین E،زینک، قرص آهن، قرص جوشان ویتامین C
در هر صورت بهتر است آنتی اکسیدان بصورت طبیعی مصرف گردد. مانند آنتی اکسیدان های موجود در عسل طبیعی که بصورت طبیعی وارد بدن شده و جذب میشوند.
عوارض جانبی استفاده از آنتی اکسیدان ها
همانطور که مصرف آنتیاکسیدان های موجود در عسل برای بدن مهم است و به سلامتی ما کمک میکند استفاده زیاد آن هم دارای ضررهایی است. بهعنوانمثال: هنگام ورزش، مصرف اکسیژن توسط یک عامل بیش از ۱۰ برابر میشود.
استفاده زیاد آنتی اکسیدانها ممکن است در بازیابی مناسب ورزش اختلال ایجاد کند. تحقیقات نشان میدهند که مصرف دوز بالای مکملهای آنتیاکسیدانی در برابر فواید ورزش برای قلب و عروق اختلال ایجاد میکند یا بر فعالیتهای ضد سرطانی طبیعی بدن اثر منفی میگذارد و تعادل مواد شیمیایی بدن و مواد غذایی را برهم میزند. علاوه بر این، مصرف زیاد این ماده مغذی باعث تهوع و استفراغ میشود.
برای اطلاع از قیمت عسل طبیعی و سفارش آن روی لینک کنید.
آنتیاکسیدانها میتوانند از ایجاد سرطان جلوگیری و یا آن را درمان کنند. به همین دلیل اگر بعضی از افراد این ماده مغذی را بیش از حد مصرف کنند نه تنها باعث درمان نخواهد شد بلکه میتواند بهعنوان محافظتکننده سلولهای سرطانی مشخص شود و این کاملا به ضرر انسان است.
تأثیر آنتی اکسیدان های موجود در عسل بر بدن
وجود آنتی اکسیدان های موجود در عسل در بدن فواید بسیار زیادی دارند که از پیشرفت و یا حتی بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک جلوگیری میکنند. ما در در ادامه به خواص آنتی اکسیدانها اشاراه میکنیم.
- کاهش اثرات پیری با کاهش آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد
- حفاظت از بینایی و چشمها
- کاهش ابتلا به سرطان
- جلوگیری از سکته و بیماریهای قلبی
- کمک به جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند زوال عقل یاآلزایمر
برای اینکه بدن سالمتری داشته باشیم و رادیکالهای کمتری در بدن ایجاد شود میتوان موارد زیر را رعایت کرد:
- در معرض مواد شیمیاییِ نباشیم و از محصولات آرایشی زیاد استفاده نکنیم
- مصرف غذاهای آماده و فست فود ها را کاهش بدهیم
- مصرف آنتیبیوتیکها و غذاهای هورمونی را کم کنیم
- از مصرف بیش از حد داروها اجتناب کنیم
- استرس را کاهش دهیم
- ورزش روزانه و مرتب داشته باشیم
آنتی اکسیدان های موجود در عسل طبیعی و خواص آنها
آنتی اکسیدان های موجود در عسل مهمترین مواد مؤثر در آن هستند و بیشتر خواص عسل از آنها میباشد. این آنتی اکسیدانها در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مانند: بیماریهای قلبی و عروقی، آلزایمر، انواع سرطانها، مشکلات گوارشی و… نقش اساسی ایفا میکنند.
آنتی اکسیدان های عسل به دو دسته آنتیاکسیدانهای آنزیمی و غیر آنزیمی تقسیمبندی میشوند.
آنتی اکسیدان آنزیمی
مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در عسل که آنزیمی هستند آنزیم کاتالاز است. منشأ آنزیم کاتالاز زنبورعسل نیست. آنزیم کاتالاز از شهد گیاهان وارد عسل میشود و زنبورعسل آن را تولید نمیکند.
به همین دلیل میزان آن بسیار وابسته به شهد است و ممکن است در یک عسل بسیار زیاد باشد و در عسل دیگری اصلاً وجود نداشته باشد.
وظیفه آنتی اکسیدان کاتالاز تجزیه پراکسید هیدروژن (H2O2) به آب و اکسیژن است. پراکسید هیدروژن یک مولکول بسیار فعال میباشد که در صورت کنترل نشدن باعث ایجاد استرسهای اکسیداتیو و در نتیجه آن تخریب و آسیب رساندن به سلولهای بدن میشود.
کاتالاز با سرعت بخشیدن به تجزیه آن به آب و اکسیژن که مولکولهای کمخطرتری هستند میزان این ماده را در بدن کنترل میکند.
در صورت تمایل به خرید انواع عسل و ژل رویال میتوانید با کارشناسان گالری عسل بهار در ارتباط باشید.
تلفن تماس: ۰۲۱۹۱۰۱۶۸۲۱
واتس اَپ: ۰۹۱۲۹۶۴۸۸۳۶
آنتیاکسیدانهای غیر آنزیمی
بیشترین میزان آنتی اکسیدان های موجود در عسل را آنتیاکسیدانهای غیر آنزیمی تشکیل میدهند که مهمترین آنها آسکوربیک اسید ویتامین C و ترکیبات پلی فنولی هستند. ویتامین C در بین ویتامینهای عسل بیشترین میزان را به خود اختصاص میدهد.
ویتامین C یکی از مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در طبیعت است که در بدن اغلب پستانداران بهصورت خودکار تولید میشود اما در بدن انسان، میمون این ویتامین تولید نمیشود و باید آن را از طریق مواد غذایی جذب کنند.
احتیاج روزانه یک فرد بالغ به ویتامین C چیزی بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیگرم است که وجود آن باعث استقامت بدن در برابر امراض عفونی میشود. کمبود این ویتامین باعث خرابی لثهها، کاهش استقامت بدن در برابر بیماریهای عفونی، دیر خوب شدن زخمها، به تعویق افتادن ترمیم شکستگی استخوانها، خستگی و بیحالی ، کمخونی، اختلال در رشد میشود.
ترکیبات پلی فنولی
عمده فعالیتهای آنتیاکسیدانی غیر آنزیمی عسل مربوط به ترکیبات پلی فنولی موجود در آن است. اگرچه میزان این ترکیبات در عسل بسیار کم و جزئی است اما همین مقادیر کم میتواند ضامن سلامتی ما باشد.
نکته: عسل های مختلف دارای آنتی اکسیدان های متفاوتی میباشند. علت آن میتواند ماهیت کمی و یا کیفی مواد پلی فنون در آن باشد که به شدت وابسته به گونه زنبور عسل، گیاهی که زنبور از آن تغذیه میکند، شهد عسل، ویژگی های آب و هوایی و منطقه جغرافیایی که زنبور در آن است، بستگی دارد.
همچنین رنگ عسل نیز یک فاکتور تاثیرگذار بر قدرت آنتی اکسیدان های موجود در عسل است به طوری که عسلهایی که به طور طبیعی رنگ تیرهتری دارند مثل عسل آویشن نسبت به عسلهایی که رنگ روشنتری دارند مثل عسل اقاقیا از خواص آنتی اکسیدانی بالاتری برخودار هستند.
عسل های تیره که خواص آنتی اکسیدان بالایی دارند.
عسل نعنا، عسل آویشن، عسل بلوط شیرین، عسل توت فرنگی درختی. امیدوارم از مطالبی که برای شما نوشته شده نهایت استفاده کرده باشید. شما میتوانید از گالری عسل بهار عسل های طبیعی و با کیفیت بالا را تهیه و مصرف کنید.
گالری عسل بهار
سوالات متداول
- انواع آنتی اکسیدان های موجود در عسل کدامند؟
در عسل ۲ نوع آنتی اکسیدان موجود است: آنزیمی که کاتالاز نام دارد. و غیر آنزیمی که شامل اسکوربیک اسید و ترکیبات پلی فنولی میشوند.
- کاتالاز موجود در عسل چه کاری انجام میدهد؟
در کبد ماده خطرناکی درست میشود به نام پراکسید هیدروژن (H2O2) که این ماده در صورت تجزیه نشدن باعث آسیب به سلول های بدن شده. کاتالازی که در آنتی اکسیدان عسل موجود است باعث تجزیه سریع این ماده خطرناک شده و این ماده را به آب و اکسیژن تجزیه میکند و این یکی از موارد خواص عسل برای کبد میباشد.
بدون دیدگاه