شاید شنیده باشید که کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند. کارشناسان توصیه میکنند از معرفی عسل به نوزادان خودداری کنید. زیرا میتواند حامل باکتری باشد که مخصوصا برای نوزادان خطرناک است. شاید این سوال مطرح شود که آیا مصرف عسل در بارداری مضر است یا مفید؟
خوشبختانه، عسل کنار شیرین و چسبناک، به طور کلی برای بزرگسالان و نوزاد متولد نشده بی خطر است. اما پس از به دنیا آمدن کودک، لازم است که اقدامات احتیاطی انجام شود.
فهرست مطالب
خوردن و مصرف عسل در بارداری
از زمان های قدیم، عسل به عنوان یک غذای خوشمزه و درمان خانگی برای برخی از بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته است.
به طور کلی مصرف عسل در بارداری مانعی ندارد. البته اگر عسلی که مصرف میکنید طبیعی باشد و در آن از شیرین کننده های طبیعی استفاده نشود.
دلیل اینکه برخی افراد ایمنی عسل را زیر سوال میبرند این است که گاهی اوقات حاوی اسپورهای باکتریایی به نام کلستریدیوم بوتولینوم است. این باکتری ممکن است با مصرف عسل در بارداری، به سرعت در روده رشد کند و نوروتوکسین هایی تولید کند که منجر به بوتولیسم میشود.
این یک بیماری نادر، اما جدی است که میتواند باعث ضعف و فلجی در بازوها، پاها، ناحیه شکم و سیستم تنفسی شود. با این حال، این خطر برای اکثر کودکان و بزرگسالان نگران کننده نیست. کودکان بالای یک سال و بزرگسالان سالم، از جمله زنان باردار، می توانند با خیال راحت عسل مصرف کنند. زیرا سیستم ایمنی، آنها را در برابر هر گونه باکتری که ممکن است در عسل باشد، محافظت میکند.
اگر جز زنان باردار هستید و میخواهید از قیمت عسل طبیعی مطلع شوید میتوانید به صفحه آن رفته و از جدید ترین قیمت ها مطلع شوید.
مصرف عسل در بارداری چه خواصی دارد؟
به طور کلی، عسل به عنوان یک منبع غذایی غنی از ویتامین یا مواد معدنی در نظر گرفته نمیشود. اما هنوز تصور میشود که مصرف عسل در بارداری، برخی از مزایای سلامتی احتمالی را دارد. از جمله:
باروری
برخی تصورات وجود دارد که استفاده از عسل قبل از بارداری ممکن است به بهبود توانایی شما برای باردار شدن کمک کند.
سلامت تنفسی
برخی مطالعات نشان دادهاند که خوردن عسل ممکن است به آسم کمک کند، اما تنها زمانی که با سیاه دانه یا دانههای کرفس ترکیب شود، این خاصیت را دارد. عسل به تنهایی یک درمان موثر آسم در انسان نیست.
محافظت آنتی اکسیدانی
عسل، به ویژه انواع تیره، حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است با مبارزه با مولکول هایی در بدن که به سلول های سالم آسیب میرسانند، سلامتی را تقویت کنند.
به دلیل وجود آنتی اکسیدان های مفید در عسل، مصرف عسل در بارداری توصیه میشود.
ملاحظات لازم در مصرف عسل در بارداری
همواره باید هنگام مصرف عسل در بارداری، با پزشک خود مشورت نمایید. و توصیه میشود به نکات کلیدی در این خصوص توجه کنید.
در نظر داشته باشید که اگر ناهنجاری های گوارشی دارید، با پزشک خود صحبت کنید. افرادی که جراحی روده یا معده انجام دادهاند یا به بیماری کرون مبتلا هستند، ممکن است پردازش باکتری های روزمره در مجرای روده شان سختتر باشد.
از آنجایی که عسل ممکن است حاوی هاگهای باکتری باشد، در صورت داشتن این شرایط، مهم است که در خصوص مصرف عسل در بارداری، از پزشک خود مشورت دریافت کنید. اگر آنتی بیوتیک های سنگین مصرف میکنید، مصرف را محدود کنید.
بیشتر بخوایند: درمان تب با عسل
در بارداری هایی که با دیابت حاملگی عارضه ایجاد میکنند، بهتر است شیرین کننده های اضافه شده از جمله عسل را به حداقل برسانید، زیرا ممکن است سطح گلوکز خون شما را بالا ببرد. با این حال، عسل دارای شاخص گلیسمی کمی پایین تر و ویتامین ها و خواص آنتی اکسیدانی بیشتری است که آن را به عنوان یک شیرین کننده، انتخاب بهتری میکند.
تاثیر عسل طبیعی بر جنین
یکی از مضرات مصرف عسل در بارداری به بعد از آن بر میگردد. در واقع عسل برای نوزدان خطرناک است، اما چرا؟
عسل میتواند حاوی باکتری هایی باشد که در روده نوزاد باعث بوتولیسم شوند، بیماری نادری که میتواند باعث فلج شدن نوزادان شود. روده نوزادان به اندازه کافی بالغ نیست که باکتری ها را از بین ببرد، بنابراین باید عسل را تا زمانی که نوزاد یک ساله شود، از او دور نگه دارید.
عوارض مصرف عسل در بارداری
اکثر والدین میدانند که تغذیه نوزادانشان تا زمانی که حداقل یک ساله نشوند، بی خطر نیست. این بدان دلیل است که عسل میتواند با هاگ های کلستریدیوم بوتولینوم آلوده شود و سیستم ایمنی کوچک نوزادان، هنوز آنقدر قوی نیست که بتواند عفونت را متوقف کند. اما مصرف عسل در بارداری، بر خلاف نوزادان، نگران کننده نیست.
هاگ های بوتولینوم، زمانی خطرناک هستند که زمان کافی برای رشد و تکثیر داشته باشند. سیستم ایمنی بزرگسالان، معمولاً بسیار قوی تر از ایمنی نوزادان است و بنابراین قادر به مبارزه با عفونت ها و جلوگیری از تکثیر اسپورهای بوتولینوم و ایجاد بیماری است.
در حالی که ایمنی نوزاد متولد نشده یک نگرانی جدی است، سیستم ایمنی مادر برای محافظت از کودک در برابر هر گونه آلودگی احتمالی بوتولینوم کافی است. عسل طبیعی یک کالای محبوب است. این نوع عسل پاستوریزه یا فیلتر نشده است، فقط مستقیماً در بطری یا شیشه برای فروش قرار میگیرد.
مصرف عسل در بارداری زمانی توصیه میشود که عسل عاری از هرگونه آلودگی های اضافی باشد و پاستوریزه شده باشد. همچنین در ظروف استریل شده و تمیز بسته بندی شده باشد.
تفاوت عسل طبیعی با عسل تقلبی
اما چگونه آزمایش کنیم که عسل تقلبی یا طبیعی است؟ در اینجا چهار راه ساده برای بررسی اینکه آیا عسل تقلبی است یا عسل طبیعی وجود دارد.
برای این کار، یک قاشق چایخوری عسل را در یک لیوان آب بریزید. عسل تقلبی بلافاصله شروع به حل شدن میکند، در حالی که عسل خام دست نخورده به ته لیوان میچسبد.
همچنین، یک قطره عسل را با دمای اتاق، روی انگشت خود بریزید، اگر عسل پخش شد، تقلبی است.
اگر ترکیب خود را حفظ کرده و به صورت یک قطره باقی بماند، آنگاه عسل واقعی و طبیعی است.
اگر مدتی است که عسل تهیه شده را میخورید و به صورت شربت باقی میماند، احتمال دارد، عسل تقلبی باشد. اغلب عسل های واقعی در طول زمان متبلور میشود.
میزان مجاز بودن مصرف عسل در بارداری
یکی از نکاتی که باید در نظر داشته باشید این است که مصرف عسل در بارداری را در حد تعادل نگاه دارید. مصرف روزانه سه الی پنج قاشق غذاخوری که دارای ۱۸۰ تا ۳۰۰ کالری است، میتواند عاری از ضرر باشد. این میزان از عسل، برای بزرگسالان و زنان باردار، میتواند دارای ارزش غذایی مفیدی باشد. شما میتوانید برای تهیه عسل طبیعی، از طریق گالری عسل بهار اقدام کرده و با قیمتی مناسب، عسلی با کیفیت تهیه کنید.
کلام آخر
در این مقاله درباره مصرف عسل در بارداری با شما صحبت شد. همچنین گفتیم که چرا نباید به نوزاد عسل خوراند و فقط مادر در هنگام بارداری میتواند خواص عسل را به جنین خود برساند.
در نظر داشته باشید که عسل مورد استفاده برای خانم های باردار باید کاملاً طبیعی و پاستوریزه شده باشد. همچنین قبل از مصرف عسل لازم است که فرد باردار با پزشک خود مشورت نماید.
منابع: verywellfamily , babycenter
گالری عسل بهار
سوالات متداول
- شیر عسل در دوران بارداری میتوان استفاده نمود؟
بله، شیر عسلی که شیر آن پاستوریزه و یا استریل باشد به همراه عسل طبیعی مانعی ندارد که مصرف شود. اگر شیری که مصرف میکنید نیز مستقیماً دوشیده شده است، حتماً باید قبل از نوشیدن آن را بجوشانید.
- چرا نمیتوان به نوزاد عسل داد؟
زیرا در عسل ممکن است که باکتری بوتولینیوم وجود داشته باشد و چون سیستم ایمنی نوزاد آنقدر که باید تکامل نیافته است نمیتواند سم این باکتری را خنثی کند.
بدون دیدگاه