۷ خاصیت ویژه عسل طبیعی برای سلامت انسان
خواص عسل بسیار زیاد است در ایتدا از خاصیت عسل طبیعی صحبت میکنیم.امروزه نقش عسل طبیعی برای سلامت انسان بر هیچ کس پوشیده نیست و حتی از زمان های بسیار قدیم به عنوان داروی طبیعی جهت بهبود اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار می گرفته است. در ادامه ۷ مورد از خواص ویژه عسل طبیعی برشمرده می شود:
- عسل طبیعی باعث تسهیل هضم غذا می شود، از سوء هاضمه یا یبوست جلوگیری می کند و میزان اسیدیته معده را کاهش می دهد.
- یک مقوی عالی برای ارگانیسم بدن است.
- حاوی ویتامین ها و مواد معدنی زیادی از جمله ویتامین های A ، B ، C ، D ، K ، منیزیم، کلسیم ، پتاسیم و فسفر است. بنا براین یک محرک طبیعی بسیار خوب برای شروع یک روز سالم و یک تونیک موثر برای کودکان، زنان باردار و افراد بیمار است.
- خاصیت ضد باکتریایی، یک درمان طبیعی بسیار مؤثر برای سرفه، گلودرد، لارنژیت و فارنژیت است.
- دارویی مناسب برای مبارزه با خستگی و بی خوابی خوب است. در واقع عسل، گلیکوژن موجود در بدن را آزاد می کند، ماده ای اساسی برای عملکرد بهینه بدن در هنگام خواب؛
- یک قاشق چایخوری عسل که قبل از خواب به یک لیوان شیر اضافه شده باشد به شما در خوابیدن صحیح کمک می کند، زیرا باعث تحریک تولید ملاتونین در بدن می شود.
- برای سالم نگه داشتن پوست و مو گزینه خوبی است.
برای خرید عسل طبیعی کلیک کنید.
خواص عسل گون
عسل گون یکی از گیاهان دارویی می باشد که خواص درمانی بسیار زیادی دارد. استفاده از شهد گل های این گیاه برای تولید عسل، شرایطی را فراهم می کند تا عسلی بوجود آید که منبع انرژی و خواص درمانی باشد. از جمله خواص عسل گون می توان به بهبود دهنده درد معده، کلیه، مثانه اشاره نمود. علاوه براین، در درمان و کاهش درد حلق و حنجره و قفسه سینه نیز بسیار موثر عمل می کند.
معطر، مقوی، اشتها آور مقوی معده، رفع سوء هاضمه، بادشکن نرم کننده سینه برای تب مفید برای بیماری های عفونی مانند: سرخک و آبله برای سرفه و سرماخوردگی مسکن و آرام بخش دفع سموم بدن خواب آور مفید برای زکام و اسپاسم ماهیچه ای شیرافزا مفید برای تب های رماتیسمی مفید برای آفت دهان تقویت لثه تنگی تنفس مسکن صفرا ضد سرطان مفرح مقوی قلب و مغز، اسپرم، ناراحتی روده و حافظه می باشد (متنی از کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها)
بیشتر بدانید از: خواص گرده گل برای کودکان
خواص عسل کنار
از خواص عسل کنار معطر، مقوی، اشتها آور مقوی معده، رفع سوء هاضمه، بادشکن نرم کننده سینه برای تب مفید است .
عسل کنار تاثیر بسیار زیادی بر بهبود زخمهای دستگاه گوارش بهویژه روده و معده دارد و میتواند مقاومت و توانایی دستگاه گوارش را افزایش داده و عملکرد این اندامها در بدن را بهبود بخشد. گنجاندن این عسل کهرباییرنگ در برنامه غذایی روزانه میتواند تاثیر زیادی بر کاهش میزان کلسترول خون داشته باشد. همچنین میتواند کمبود ویتامین c در بدن را جبران کند. از اینرو مصرف این عسل در زمان ابتلا به آنفلوآنزا یا سرماخوردگی میتواند مقدار زیادی از ویتامین c مورد نیاز بدن را تامین کند و از طرفی، اشتهای فرد بیمار را تحریک میکند تا او بتواند بر بیاشتهایی خود غلبه کند.
از خواص عسل برای درمان عبارتند از:
- سرخک و آبله برای سرفه
- سرماخوردگی
- مسکن و آرام بخش دفع سموم بدن
- خواب آور مفید برای زکام و اسپاسم ماهیچه ای
- شیرافزا مفید برای تب های رماتیسمی
- مفید برای آفت دهان ، تقویت لثه
- تنگی تنفس
- مسکن صفرا ضد سرطان
- مفرح مقوی قلب و مغز
- ناراحتی روده و تقویت حافظه (متنی از کتاب معجزات درمانی عسل و انگبین ها)
- تقویت کننده و محرک قوای جنسی
- نشاط آور تقویت کننده
- بهبود ضعف بدن بهبود و پیشگیری از سرطان
- بهبود گرفتگی عروق
- برطرف کننده انگل و کرم روده و معده
- بهبود کمر درد
- بهبود کم خونی
- مرحم سوختگی ت
- قویت کننده موی سر
- کاهش حرارت بدن، تب بر
- رفع عطش
- بهبود آبله
- بهبود سرخچه
- تسریع در رشد کودکان دارای پروتئین هیدرولیزی
ترکیب شیمیایی عسل و مواد موجود در آن
مواد قندی عسل حدود ۹۰ تا ۹۹ / ۹ درصد مواد جامد عسل را قندها تشکیل می دهند. قندهای اصلی عسل قندهای ساده مانند دکستروز ( گلوکز ) و لولوز ( فروکتوز ) هستند که حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد قند عسل را تشکیل می دهند.
تا کنون بیش از بیست نوع قند مختلف در عسل شناسایی شده اند. شیرینی عسل ۲۵ برابر بیشتر از شیرینی قند معمولی یعنی ساکاروز است. علاوه بر قندهای ساده فوق قندهای مرکب دیگری (پلی ساکاریدها) که از دو یا سه قند ساده درست شده اند در عسل وجود دارد مانند مالتوز، ساکارز، لاکتوز و همچنین قندهای ایزومالتوز، نیگروز، تورانوز، مالتولوز، کوجیبوز، ترمالوز آلفا و بتا، جنتیوبیوز، رافینوز، رامیناربیوز، مالتوتریوز، کستوز، پانوز، ایزومالتوزیل گلوکز، ارلوز، ایزومالتوسیل تریوز، تندروز، سنتوز، ایزوپانوز، ایزومالتوزیل پنتائوز. مالتوز به مقدار کم و ساکارز (قند معمولی با این که با غلظت زیاد در شهد یافت می شود، در حدود یک تا دو درصد عسل را تشکیل می دهد.
این قند در اثر آنزیمی به نام انورتاز که مهم ترین آنزیم موجود در عسل است و از غدهی بزاقی زنبور ترشح می شود به قندهای ساده یعنی گلوکز و لوولوز تبدیل می شود. در عسل معمولا میزان فروکتوز یا لوولوز (L) بیش از مقدار گلوکز یا دکستروز (D) است و نسبت الوولوز به دکستروز (l/D ) بالا تر از یک است و شر فیزیکی عسل بیشتر مربوط به این دو سال است شیرین ترین قندهای طبیعی است که یار شیر است و ۲ تا ۲ / ۵ بار شیرین تر از گلوکز (سال انگور میرا هیدرات های عسل کار مشکلی است و تا سال کی روش و گیری گلوکز و فروکتوز وجود نداشت.
مواد خاص موجود در عسل مانوکا
(متیل گلیکو کوزال و پراکسید هیدروژن) به عنوان عوامل اصلی این خواص شفابخش شناخته شده اند. عسل مانوکا بر خلاف عسل های دیگر که در اثر حل کردن در آب داغ، خواص خود را از دست می دهند، قادر به حفظ خواص خود در محیط های گرم است و همین مساله به کارخانه های تولید کننده مواد زیبایی اجازه میدهد که بتوانند به راحتی از این ماده طبیعی استفاده کنند.
خاصیت عسل برای درمان زخم های گوارشی
بهتر است که عسل طبیعی را نیم تا دو ساعت قبل از هر وعده ی غذایی و سه ساعت پس از شام نیز مصرف کرد. در صورتی که در آب جوشیده ی ولرم حل شود و بعد مصرف گردد، اثر بسیار بهتری خواهد داشت، چون جذب این محلول بسیار سریع بوده و ضمن کاهش ترشح معده، منجر به نرم شدن مخاط دیواره های معده نیز می گردد.
مصرف عسل موم دار برای بهبود زخم معده، روده و اثنی عشر مفید است؛ چون لایه ای از موم، روی زخم را پوشانده و مانند پانسمان زخم عمل می کند.
برای درمان سوء هاضمه، مقداری پودر دارچین را روی دو قاشق سوپ خوری عسل بریزید و قبل از غذا مصرف کنید.
مخلوط پودر بالنگ با عسل و یا حلوای آرد گندم، عسل و زغفران برای تقویت کار معده و روده ها مفید است.
مخلوط سیاه دانه با عسل و یا مخلوط آن با پودر زنیان یا پودر بالنگ نفخ معده را درمان می کند.
مصرف یک قاشق غذاخوری آن قبل از صبحانه، برای درمان ترش کردن معده، آبریزش دهان، آروغ زدن و کلا سردی مزاج تأثیر چشمگیری دارد که تا رفع کامل این مشکل ها باید مصرف ادامه یابد.
برای درمان ورم معده، ورم روده و پیوست، ۸ قاشق غذاخوری پودر ریحان خشک شده را در ۱ لیتر آب دم کرده و به هر لیوان سرد شده ی آن، یک قاشق مرباخوری عسل بیفزایید و هر روز به مرور ۴ لیوان از آن را مصرف کنید.
مصرف روزانه ۲ لیوان مخلوط شیر و عسل یا ۲ لیوان آب نیم گرم به همراه آن می تواند یبوست مزمن را درمان کند. برای دفع انگل های دستگاه گوارش مفید است.
یک قاشق روغن گیاهی مثل روغن بادام یا روغن زیتون و یا روغن آفتابگردان و غیره را با یک قاشق غذا خوری عسل مخلوط و پس از صبحانه میل کنید. این مخلوط باعث تقویت کار کبد، کیسه صفرا و عمل هضم می شود.
با افزایش بازدهی در عروق و رساندن مواد غذایی فراوان به مغز و اعصاب باعت تقویت حافظه می شود.
منبع خوبی از آنتی اکسیدان | مبارزه با سرطان | کمک به بیماری های لثه و دندان | کمک به بهبود خواب |
مبارزه با بیماری های عفونی | درمان اگزما | شیرین کننده طبیعی بدون قند | تقویت حافظه، کاهش سرفه |
کاهش مدت زمان اسهال | بازیابی رطوبت پوست | درمان عفونت های قارچی | تقویت انرژی مورد نیاز برای ورزشکاران |
تنظیم کلسترول خون | کمک به رفع تبخال | درمان مشکلات سینوسی | درمان آلرژی |
قوی شدن سیستم ایمنی بدن | درمان خراشیدگی و سوختگی | افزایش میل جنسی | کمک به رفع شوره سر |
درمان رفلکس معده کودک | عدم جرم گرفتگی دندان | درمان آکنه | عسل شهد آوران |
برای خرید ژل رویال گالری بهار کلیک کنید.
خواص عسل طبیعی برای معالجه ی برخی امراض عصبی
عسل طبیعی برای معالجه ی برخی امراض عصبی مثل استرس و انقباضات تشنجی عضلات بسیار مفید است.
یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب ریخته و یک ساعت قبل از خواب میل کنید. این شربت باعث آرامش اعصاب، انبساط عضلات و رفع بی خوابی می شود.
۱۰گرم کندر را کوبیده، هر روز نیم قاشق چای خوری از آن را با یک قاشق غذاخوری کامل عسل مخلوط و پس از صبحانه میل کنید. این مخلوط برای رفع فراموشی و تقویت حافظه مفید است.
عسل حاوی پروتئین و کمی املاح است و از آنجا که این مواد در رفع عوارض کلیوی نقش موثری دارند، مصرف آن در بیماران کلیوی بسیار سودمند می باشد.
عسل طبیعی غذایی سرشار از آهن است که با مصرف آن، هموگلیین و در نتیجه گلبول های قرمز خون افزایش می یابد، در نتیجه قدرت اکسیژن رسانی خون به بافت ها بیشتر می شود.
گلوکز موجود در آن ، با سرعت وارد خون شده، توسط خون به تمام سلول های بدن رسیده و در آنجا می سوزد و تولید انرژی می کند.
در مصر قدیم، عسل به عنوان یکی از بهترین داروهای موثر بر درمان بیماری های چشمی مورد توجه بود. ابوعلی سینا نیز اعتقاد داشت که دید چشم را زیاد می کند و به همراه آب پیاز خام، آب برگ اوکالیپتوس، آب شبدر، آب زیره و … برای درمان ناراحتی های چشمی مثل تراخم، ورم قرنیه، آب ریزش چشم و خارش، لکه ی سفید و تورم چشم استفاده می کرد. در عصر حاضر نیز، عسل اهمیت خود بر درمان بیماری های چشمی از دست نداده است و مقاله ها و تحقیقات فراوانی در تأیید آن وجود دارد.
خواص عسل برای کودکان
یکی از بهترین مواد غذایی که برای رشد و سلامت بدن کودکان مفید می باشد، عسل ارگانیک و طبیعی است. در صورتیکه در رژیم غذایی کودکان عسل قرار گیرد، نه تنها در درمان بسیاری از بیماری های آنها موثر خواهد بود، بلکه در سلامت و استقامت و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز اثرگذار است. از مهم ترین خواص عسل برای کودکان می توان به محافظت از کبد، درمان گلو درد، بهبود مشکلات معده و شاداب سازی پوست خشک آنها اشاره نمود. علاوه براین، ترکیب آن با دارچین می تواند در بهبود درد دندان نیز موثر باشد.
البته توجه داشته باشید که مصرف عسل به هیچ وجه برای نوزادان شیرخوار توصیه نمی شود.
تاثیر عسل در شادابی کودکان
مصرف کمی عسل طبیعی سه نوبت در روز، باعث شادابی کودکان می شود. مصرف آن از شب ادارای کودکان جلوگیری می کند، زیرا غلظت خون را بالا می برد. در نتیجه کلیه در هنگام شب، مقدار کمتری از آب خون را جذب و حجم ادرار کاهش می یابد
اگر صبح ها خورده شود، کودکان بیش فعال و پر جنب و جوش را آرام کرده و باعث می شود که زودتر به خواب بروند.
با دارا بودن چندین نوع آنتی بیوتیک، علاوه بر تسریع فرآیند التیام زخمها و سوختگیها، از بروز عفونت های ثانویه نیز در آنها جلوگیری می کند.
یرای التیام زخمها و سوختگیها، ابتدا باید موضع زخم یا سوختگی را با آب و صابون بشویید، سپس آن را به صورت لایه ای نازک روی آن مالیده و آن را با گاز استریل پانسمان کنید. تا هنگام بهبودی کامل، عمل مذکور را روزی یک بار انجام دهید.
منابع
گالری عسل بهار
بدون دیدگاه